Den første udbetaling af folkepensionen!

Den 30 juni gik min første folkepension ind på Nemkontoen, jeg havde set frem til dette med både frygt og spænding, min lidt ældre nabo havde forberedt mig på oplevelsen og havde sagt til mig at når udbetalingen kom ville jeg virkeligt få brug for min humoristiske sans?
Jeg havde tumlet med tanken om at den første pension skulle bruges til noget specielt, og efter mange grublerier og ideer kom jeg til det resultat at fordi jeg blev folkepensionist var det jo ikke ensbetydende med at jeg var gammel? - så en dag sad vi i skyggen foran vores campingvogn, og her talte Birthe og jeg om vores bedste oplevelser gennem livet, snakken gik hurtigt ind på de første campingture, de foregik med telt, både til Nordkap og årene efter til Frankrig - vi kikkede hinanden lidt dybt i øjnene og blev hurtigt enige om at det kunne være spændende og også lidt af en udfordring at prøve at genopleve denne primitive måde at feriere på igen - mindre end en time efter snakken faldt på emnet havde vi købt et tunneltelt på 15 m2 på nettet, de følgende dage invisterede vi så i 2 luftmadrasser, 1 Trangia til madlavning, og så var vi bare klar - den 2 juli 2018 pakkede vi bilen og kørte afsted, første stop var en campingplads i Tyskland, nær Bremen - en pragtfuld plads som lå ned til en sø, vi havde en god nat på luftmadrasserne og næste morgen pakkede vi udstyret sammen igen og forsatte til Holland, her fandt vi også en rigtig god 4,5 stjernet campingplads der ligger i udkanten af en by, den første aften her hyggede vi os med grillstegt kylling og kogt blomkål tilberedt på gasgrill og Trangia, jeg fik mig en pæn stor Weisbeer og vi delte et par glas køligt hvidvin til, temperaturen har de sidste 2 dage nået 30 grader - vejrmeldingen for de næste 3 døgn truer med regn og tordenbyger, men vi er forberedte til lidt af alt? Efter nuværende plan kører vi i overmorgen gennem Belgien og videre til Luxemborg hvor vi vil finde en campingplads for et døgn eller to, herefter vil vi højst sandsynligt køre til Ribeauville i Frankrig, hvor nogle af vores gode venner befinder sig lige nu - de videre planer er meget uvisse, men Schweitz har eksempelvis været i tankerne, men vi er bare på ferie og planerne er meget løse og fleksible, så vi ved faktisk ikke selv hvor vi kommer inden vi atter vender snuden hjemover.
Beslutningen er taget, i morgen kører vi gennem Belgien til Luxemborg hvor vi lige nu har plottet en campingplads ind på bilens GPS - vi havde begge en fantastisk god nat på luftmadrasserne som der har indbygget pumpe til både at puste dem op med og til igen af tømme dem for luft, de er 190 cm. lange, 85 cm.  bredde og 46 cm. høje, vi er begge enige om at det har været et godt valg.
Når bilen skal pakkes gør det ikke noget at det er med lidt omtanke? De ting vi skal bruge først når vi kommer frem et nyt sted, skal gerne være de som vi lægger i til sidst, det siger næsten sig selv at teltet skal være let tilgængelig da det er det første der skal ud igen! Vi hygger os meget med vores Trangia, den bliver brugt flere gange hver dag, både når der skal tilberedes mad, men også når vi skal have en kop kaffe, Webergrillen bliver ligeledes flittigt brugt og begge dele kan jo bruges med de små gasdåser som vi har 5 stk. med af, skulle det slippe op har vi en flaske sprit med til Trangiaen. Vi har valgt at tage 2 nyindkøbte positionsstole og et par skamler med, ligesom der blev plads til et spisebord og et mindre bord til diverse, vi har også et 3-fløjet læsejl med og et stort trekantet skyggesejl, disse har vi dog ikke haft behov for endnu da vi indtil videre har fundet nogle gode pladser med skygge. Og selvfølgelig har vi en stor køleboks med som kører uafbrudt både når vi kører og når vi er på campingpladserne, vi har også et 25 m. langt kabel med CE-stik og forskellige adabtere med, når vi kommer frem tjekker vi først afstanden til strømstanderne, om der er mulighed for skygge, om pladsen er jævn og om der er langt til toiletbygningen, vi har en stor presenning med som vi folder ud inden teltet kommer op at stå, vi kan rejse teltet på mindre end en halv time og har indtil nu kun prøvet at gøre det i tørvejr!
Pladsen i Holland er superlækker, her er både restaurant og swimmingpool, det er en ret stor plads med mere end 400 enheder, det er næsten udelukkende hollændere der bor her, mange som fastliggere, de fleste er meget smilende, venlige og hilsende, vi er faktisk de eneste på hele pladsen der ligger i telt så vi får nok lidt ekstra opmærksomhed når folk kommer forbi? 
Det var godt at vi havde 500 euro med i kontanter hjemmefra, for både på campingpladsen og rundt om i byen inklusiv ALDI kan vi ikke betale med hverken VISA eller Masterkort - gad nok vide om det også er sådan andre steder hernede i Europa?
Den 5 juli var det vores 43 års bryllupsdag, den blev fejret med rundstykker til morgenmad i Holland og græsk salat til frokost i Belgien og til aften i Luxemborg fik vi forloren skildpadde på dåse fra Danmark, sammen med en flaske god hvidvin vi havde fået af vores børn, lidt efter aftensmaden satte det ind med et gevaldigt sydlandsk tordenvejret med kaskader af vand, det er meget længe siden vi har oplevet et så voldsomt regnvejr, men teltet stod sin prøve, det er vandtæt - vi krøb indenfor og hyggede os med lidt belgisk chokolade og resten af hvidvinen - vi var helt enige om at bedre måde på at fejre en 43 års bryllupsdag findes simpelthen ikke.
Fredag den 6 juli stod vi op til solskinsvejr, vi lavede kaffe på Trangiaen og kogte et par æg, morgenbrød kunne hentes i kiosken på pladsen - i dag vil vi tage bussen ind til hovedstaden Luxemborg og så lige se hvad den har at byde på. Vi havde en god tur til byen, hvor vi opholdt os til en gang sidt på dagen, vejret var fantastisk, vi gik ind på en lille fortovscafe og fik en god frokost, da vi kom tilbage til campingpladsen grillede vi og hyggede os med et glas vin, næste morgen pakkede vi sammen og var klar til at køre fra Luxemborg ved 8-tiden om morgenen.
Vi ankom til Ribeauville i Frankrig lidt før middag og fik hurtigt slået teltet op inden vi fik handlet ind til de næste par dage, på pladsen lå mange bekendte og vi spiste aftensmad hos vores venner Bent og Birgitte, næste dag stod vi op ved 6-tiden efter morgenbadet og morgenmaden gik vi en rask tur på 8 km.  - til frokost gik vi op i byen hvor vi mødtes med Bent og Birgitte her fik vi sammen en lækker frokost på en lille cafe, vi hygger os faktisk gevaldigt meget og nyder vores teltferie i fulde drag - vi er blevet bekræftiget i vores teori om at det gælder ikke om at have det nyeste, største, dyreste eller mest fancy udstyr for at få en god ferie, vi har haft rigtig mange gode ferier med campingvognen, ingen tvivl om dette, men den pludselige ide om at holde ferie på denne primitive facon som vi har valgt det i år, vil helt sikkert være en af de ferier vi vil tænke tilbage på og tale meget om i de kommende år - vi har faktisk allerede talt om at gøre det igen? Vi bliver nok her på pladsen i 3 - 4 døgn inden vi kører videre, måske finder vi en campingplads i Schweitz, måske Italien. 
Vi har nu haft 2 nætter i Ribeauville, vores plads er valgt efter at have skygge, så vi ligger under 2 store tulipantræer, de afgiver en stor mængde sukkerstoffer så derfor er både vores bil og telt fedtet meget ind i dette, vi håber på at en gang regnvejr vil tage det værste, men det er ikke det der ser ud til i de kommende dage - hvis problemerne bliver ved med at ligge i dette lag klager vi ikke. I dag vil vi køre ud til et lille mosteri som vi kender fra de forrige år, her vil vi købe 5-10 liter friskpresset æblemost, det findes efter vores mening ikke bedre, når vi kommer tilbage holder vi vaskedag og får vasket alt det vi har brugt indtil nu, så vi er klar til det videre forløb.
I dag den 10 juli kørte vi til Schweitz, vi havde plottet en campingplads ind på GPS’en, da vi kom frem var det ikke lige det vi havde forestillet os og de ville heller ikke tage i mod euro eller betalingskort så vi kørte videre, efter 3 andre campingpladser fandt vi endelig en god plads ved en sø oppe i bjergene, her kunne vi overnatte for 26 euro og der var meget fine bade og toiletforhold med i prisen, vi satte teltet op og gik os en tur, om aftenen grillede vi og hyggede os med vores medbragte bøger - vi ligger på en slags Quick-stop plads uden skygge og med ringe udsigt fra vores plads så vi pakker nok sammen igen i morgen og kører måske til Italien - der var en del støj om natten fra den nærliggende hovedvej og fra jernbanen.
Schweitz er et fantastisk smukt land, vi kom vidt omkring og har kørt mellem 4 og 500 km. rundt i bjergene, gennem mere end 20 imponerende tunneller hvoraf Gotthard-tunnellen var den længste med sine omkring 17 km.
Så kom vi til Italien, vi fandt en dejlig campingplads der hedder Covelo camping den ligger helt ned til Iseosøen, som ikke ligger langt fra Gardasøen, det er et utroligt smukt sted, vi bor helt nede ved vandet og har den smukkeste udsigt, så vi blevet fastliggere her i de næste 3 dage. Byen Isoeo ligger 1 km. fra pladsen og er en rigtig hyggelig by med en lille havn og en masse restauranter, sidst på dagen gik vi derind og spiste Pizza på et lækkert sted ved havnen. Personalet på pladsen er meget venlige og servicemindede, toilet og badeforhold er gode og altid rene, der findes både butik og restaurant på pladsen. Pladserne er som mange andre steder i Italien, meget små, så bilen må stå udenfor på en afspærret og overvåget parkeringsplads.
Vi er blevet ret skrappe til at slå lejr, det tager gerne en halv times tid inden teltet står og bilen er tømt, vi sover fantastisk godt på luftmadrasserne, meget bedre end forventet, det har nok noget at gøre med at de er 46 cm. høje og er gode til at holde luft. Birthe er absolut den mest praktiske af os 2, hun har styr på alt, lige fra hvor mine underbukser befinder sig til at sørge for at få vasket tøj, holde orden på dit og dat og hun gør det på en meget afslappet facon, jeg kan måske nok være lidt svær at danse med ind i mellem, da jeg godt kan være lidt af et rodehoved, men vi kender hinandens svagheder og hinandens styrker og til sammen er vi bare et fantastisk godt makkerpar.
Vejret er stadig fantastisk godt, med pil opad - vi har kun haft regn en enkelt aften siden vi kørte hjemmefra plus at der kom en byge i nat, i aftes sad vi på campingpladsens restaurant og fik en drink inden sengetid - til aftensmad grillede vi nogle krydrede kyllingefileter og fik salat til. I dag vil vi tage på markedet i Iseo og ellers bare drive lidt rundt på må og få - i morgen forsætter vores rundrejse, men det vides endnu ikke hvor turen går hen?
I dag gik vi ind til Iseo hvor der var marked, det var et enormt stort marked med en kolossal masse mennesker, det var lige før at vi sammenlignede det med de Indiske markeder som vi besøger om vinteren, Birthe fik lov til at føle på de mange flotte tekstiler og ellers kikke sig godt omkring, medens jeg slog røven i sædet på en bænk med en flaske kold vand, temperaturen var mere end 30 grader - det var ikke farligt at lade Birthe gå rundt alene, da hun jo lige som mig er klar over at vi ikke har plads til større indkøb, bagagekapaciteten i bilen er “heldigvis”brugt op, i aften vil vi spise på campingpladsens restaurant, mens vi nyder den sidste solnedgang i Italien i denne omgang, vi pakker sammen og kører omkring kl. 9.00 i morgen - destination ukendt?
Det har været utroligt afslappende ikke at have en plan for vores ferie, da vi kørte hjemmefra havde vi faktisk kun en ide om at sætte kursen mod Holland, og måske også besøge vennerne Frankrig, men at vi skulle nå op på at holde ferie i 11 forskellige lande var på ingen måde planlagt - måske vil nogle mene at vi har haft for meget fart på, men tempoet har passet os fint og vi er helt enige om at denne form for ferie har været utroligt spændende, vi har godt nok kørt mange kilometer, men vi har også været mange steder hvor vi ikke var kommet hvis vi havde haft campingvognen på krogen - vi har måske nok været meget heldige med vejret nu vi bor i telt, der har været en okay temperatur at sove i hver eneste nat - skal der nævnes en mangel i forhold til campingvognen vil det for mit vedkommende helt klart være toilettet, men er man indstillet hjemmefra på at man skal have en natlig tur til toiletbygningen, så er det faktisk ikke så slemt endda. Sprogmæssigt er vi ikke nogle ørne, men vi har på intet tidspunkt stået i en situation vi ikke kunne takle - det er jo langt fra alle steder de forstår mit engelsk, men så kommer Birthe på banen med hendes tysk - og med et smil  er vi altid kommet langt.
Lørdag kl. 9.30 satte vi GPS’en til at finde camping Valkanela I Kroatien, den beregnede at vi vile være der kl. 14.00 - men det viste sig at være meget forkert - køreturen gennem Italien til Trieste forløb gnidningsløst, men så kom vi i nogle uhyggeligt lange køer, først for at komme ind i Slovenien, dernæst for at komme ud af Slovenien og ind i Kroatien, så kl. 14.00 blev til kl. 18.00 inden vi holdt ved check-in på campingpladsen - vi fandt hurtigt en god stor plads nær vandet og fik rejst teltet, denne gang på omkring 15 minutter - vi lavede selv aftensmaden inden vi gik en tur rundt på den enormt store plads - her er 15 luksus sanitetsbygninger, altid rengjorte, altid med sæbe og toieletpapir - her er supermarked, bager, slagter, fiskehandler, tøjbutikker, kæmpe swimmingpool, enorm stor storskærm ( til at se VM i fodbold på) osv. Samt den skønneste bugt at bade i - næste morgen stod vi som sædvanlig tidligt op og efter bad og morgenmad gik vi en tur på pladsen, vi lavede selv frokost - vi gik på stranden hvor jeg svømmede en ordentlig tur - strandene hernede har meget stenet bund og alle på nær mig brugte badesandaler - da jeg skulle på land igen rev jeg da også hul i min storetå, så fra nu af har jeg også badesandaler på. I dag har vi sat læsejl og skyggesejl op ved teltet, vi har omkring 40 grader.
Alting har en bagside, det har camping i Italien og Kroatien også - det er dyrt, i Italien betalte vi godt 40 Euro pr. døgn, i Kroatien betaler vi 50 Euro pr. døgn, så set i forhold til Frankrig, hvor vi betalte 18,20 Euro pr. døgn må det vist siges at være dyrt, men så sparer vi på alt andet, vi spiser de fleste måltider hjemme ved teltet og drikkevarerne køber vi i de lokale supermarkeder, så på den måde holdes ferieudgifterne på et fornuftigt niveau, man er jo folkepensionist.
Kroatien er land nr. 10 vi besøger på denne tur.
I dag var vi en tur inde i den nærliggende by Vrsar, vi gik rundt på havnen og så på de mange flotte både, Birthe fandt lidt tøj hun ikke kunne leve uden, men hun har heldigvis lært meget på de indiske markeder og er blevet meget god til at prutte (altså om prisen!) - så 500 kroner blev til 300 kr. - tommel op Birthe.
I aften og i nat melder de voldsom regn så vi tager de forholdsregler vi nu kan og er spændte på hvordan det udvikler sig - indtil videre har vi haft sommer og sol med ekstremt høje grader, i går passerede nålen de 40 grader, i dag er det mere til at holde ud, vi har lige nu kl. 13.00 omkring de 36 grader og inde i teltet har vi målt 49 grader, fordelen ved teltet er at om aftenen falder temperaturen til detilsvarende udendørstemperaturer og det gør at vi har en meget behagelig temperatur at sove i, omkring de 18 grader.
Vi er nu i gang med tredie uge på vores rundrejse, vi har været ret gode til at pakke bilen hjemmefra, det eneste vi endnu ikke har haft brug for er vores regntøj.
Regnen kom omkring kl. 20.00 vi sad på en af campingpladsens restauranter og nød en pizza under et halvtag, vi havde forberedte os på det værste, men regnvejret ophørte allerede igen omkring kl. 22.00 samme aften, og vi har igen det dejligste vejr. I dag gik vi ned til informationen, som forresten har vores pas liggende siden vi kom, det er et krav her! Synes om det, eller lad være? Vi bad om en regning da vi forlader pladsen i morgen efter morgenmaden, regningen for de 4 overnatninger vi har haft her lød på 1548 kr. - altså mere end 50 euro pr. døgn - det må nok siges at være dyrt i forhold til de andre pladser vi har været på, men for os har det bestemt været alle pengene værd. I morgen kører vi gennem Slovenien og til Østrig hvor vi højst sandsynligt tager en overnatning på en tilfældig campingplads.
Vi fandt en plads nær Salzburg i Østrig sidst på eftermiddagen, vi havde faktisk været på samme plads for ca. 12 år siden, dengang havde vi bryllupsdag da vi var her og vi spiste schnitzler fra campingpladsens restaurant, dette gjorde vi igen og de var enormt gode - det var en utrolig flot køretur gennem Slovenien og Østrig og vi har stadig godt vejr, i morgen står vi som sædvanligt tidligt op, vi har besluttet os for at pakke sammen og køre videre opad i Tyskland, hvor vi vil finde en  campingplads sidst på eftermiddagen, lige nu sidder vi med hver sin bog udenfor teltet, og når vi slår blikket op ser vi de flotte bjerge som kendetegner landet vi bor i lige nu.
Torsdag 19 juli kørte vi fra Østrig ved 8-tiden om morgenen med kursen hjemad, dog med en mellemlanding på Hann. Munden Camping som vi før har besøgt, der var 650 km. der til og vi ankom om eftermiddagen, vi kunne kun få en plads i solen uden skygge, men det kunne vi jo også selv lave med vores skyggesejl, så det gjorde vi - efter teltet var sat op gik vi ud for at handle ind til aftensmaden, vi købte lidt til grillen og lidt til halsen - det er en god plads med en rigtig god beliggenhed, og tro det eller lad være den ligger på en lille bitte ø, inde midt i Tyskland, 3 floder mødes her og der er en smal drejebro over til campingpladsen, byen som er meget charmerende ligger 2,5 minutters gang fra pladsen - vi taler seriøst om at blive her i 2 nætter.
Vi bliver en nat mere her på pladsen, vi stod meget tidligt op i morges kl. 5.30 temperaturen var da helt nede på 12 grader, vi måtte hente vores trøjer i bilen og gik en tur ind i byen for at lede efter en bager? - vi kunne først komme i bad efter kl. 7.00 og det kostede 50 cent for 2 minutter, de andre steder vi har været var bad og strøm samt Wifi med i prisen, men det er det ikke her. Vi fandt en bager og gik hjem på pladsen og lavede kaffe og fik rundstykker, herefter gik i en tur på omkring 7 km. inden vi igen kom hjem og kunne gå i bad.
Den sidste køretur hjem var godt og vel 600 km. måske var det et forkert valg af os at køre en lørdag, vi sad i hvert fald alt for lang tid i meget lange bilkøer, vi kørte fra pladsen kl. 8.00 og var først hjemme kl. 17.00; men vi skulle jo heller ikke være hjemme til et bestemt tidspunkt, og ikke mindst af alt - vi er hjemme uden en skramme på bil og udstyr, jeg fik en bette rift på den ene tå i Kroatien, og den er groet helt sammen igen
Vi er meget enige om at denne ferieform vi nu har prøvet af har været en mega succes, det har været betydeligt mere afslappende kørsel, vi er kommet meget hurtigere frem - vi har kørt ca. 4500 km. på 20 dage, besøgt 11 forskellige lande, boet på 9 forskellige campingpladser
1 overnatning i Tyskland
2 overnatninger i Holland
Kørt gennem Belgien
2 overnatninger i Luxemborg
3 overnatninger i Frankrig
1 overnatning i Schweitz
3 overnatninger i Italien
4 overnatninger i Kroatien
Kørt gennem Slovenien
1 overnatning i Østrig
2 overnatninger i Tyskland
Hjem til Danmark

Efter hjemkomsten efter en vellykket ferie blev vi enige om at denne ferieform passer os særdeles godt, så de fremtidige ture sydpå vil nok for det meste foregå med telt, så vi har lige investeret i et nyt Outwell Clarkston 6 A, et lufttelt på mere end 30 m2

Vi ser ingen grund til ikke at gøre igen👍🚘⛺️

Birthe og Knud Riis
Efterlønneren og folkepensionisten

Den første udbetaling af folkepensionen!

Den 30 juni gik min første folkepension ind på Nemkontoen, jeg havde set frem til dette med både frygt og spænding, min lidt ældre nabo havde forberedt mig på oplevelsen og havde sagt til mig at når udbetalingen kom ville jeg virkeligt få brug for min humoristiske sans?
Jeg havde tumlet med tanken om at den første pension skulle bruges til noget specielt, og efter mange grublerier og ideer kom jeg til det resultat at fordi jeg blev folkepensionist var det jo ikke ensbetydende med at jeg var gammel? - så en dag sad vi i skyggen foran vores campingvogn, og her talte Birthe og jeg om vores bedste oplevelser gennem livet, snakken gik hurtigt ind på de første campingture, de foregik med telt, både til Nordkap og årene efter til Frankrig - vi kikkede hinanden lidt dybt i øjnene og blev hurtigt enige om at det kunne være spændende og også lidt af en udfordring at prøve at genopleve denne primitive måde at feriere på igen - mindre end en time efter snakken faldt på emnet havde vi købt et tunneltelt på 15 m2 på nettet, de følgende dage invisterede vi så i 2 luftmadrasser, 1 Trangia til madlavning, og så var vi bare klar - den 2 juli 2018 pakkede vi bilen og kørte afsted, første stop var en campingplads i Tyskland, nær Bremen - en pragtfuld plads som lå ned til en sø, vi havde en god nat på luftmadrasserne og næste morgen pakkede vi udstyret sammen igen og forsatte til Holland, her fandt vi også en rigtig god 4,5 stjernet campingplads der ligger i udkanten af en by, den første aften her hyggede vi os med grillstegt kylling og kogt blomkål tilberedt på gasgrill og Trangia, jeg fik mig en pæn stor Weisbeer og vi delte et par glas køligt hvidvin til, temperaturen har de sidste 2 dage nået 30 grader - vejrmeldingen for de næste 3 døgn truer med regn og tordenbyger, men vi er forberedte til lidt af alt? Efter nuværende plan kører vi i overmorgen gennem Belgien og videre til Luxemborg hvor vi vil finde en campingplads for et døgn eller to, herefter vil vi højst sandsynligt køre til Ribeauville i Frankrig, hvor nogle af vores gode venner befinder sig lige nu - de videre planer er meget uvisse, men Schweitz har eksempelvis været i tankerne, men vi er bare på ferie og planerne er meget løse og fleksible, så vi ved faktisk ikke selv hvor vi kommer inden vi atter vender snuden hjemover.
Beslutningen er taget, i morgen kører vi gennem Belgien til Luxemborg hvor vi lige nu har plottet en campingplads ind på bilens GPS - vi havde begge en fantastisk god nat på luftmadrasserne som der har indbygget pumpe til både at puste dem op med og til igen af tømme dem for luft, de er 190 cm. lange, 85 cm. bredde og 46 cm. høje, vi er begge enige om at det har været et godt valg.
Når bilen skal pakkes gør det ikke noget at det er med lidt omtanke? De ting vi skal bruge først når vi kommer frem et nyt sted, skal gerne være de som vi lægger i til sidst, det siger næsten sig selv at teltet skal være let tilgængelig da det er det første der skal ud igen! Vi hygger os meget med vores Trangia, den bliver brugt flere gange hver dag, både når der skal tilberedes mad, men også når vi skal have en kop kaffe, Webergrillen bliver ligeledes flittigt brugt og begge dele kan jo bruges med de små gasdåser som vi har 5 stk. med af, skulle det slippe op har vi en flaske sprit med til Trangiaen. Vi har valgt at tage 2 nyindkøbte positionsstole og et par skamler med, ligesom der blev plads til et spisebord og et mindre bord til diverse, vi har også et 3-fløjet læsejl med og et stort trekantet skyggesejl, disse har vi dog ikke haft behov for endnu da vi indtil videre har fundet nogle gode pladser med skygge. Og selvfølgelig har vi en stor køleboks med som kører uafbrudt både når vi kører og når vi er på campingpladserne, vi har også et 25 m. langt kabel med CE-stik og forskellige adabtere med, når vi kommer frem tjekker vi først afstanden til strømstanderne, om der er mulighed for skygge, om pladsen er jævn og om der er langt til toiletbygningen, vi har en stor presenning med som vi folder ud inden teltet kommer op at stå, vi kan rejse teltet på mindre end en halv time og har indtil nu kun prøvet at gøre det i tørvejr!
Pladsen i Holland er superlækker, her er både restaurant og swimmingpool, det er en ret stor plads med mere end 400 enheder, det er næsten udelukkende hollændere der bor her, mange som fastliggere, de fleste er meget smilende, venlige og hilsende, vi er faktisk de eneste på hele pladsen der ligger i telt så vi får nok lidt ekstra opmærksomhed når folk kommer forbi?
Det var godt at vi havde 500 euro med i kontanter hjemmefra, for både på campingpladsen og rundt om i byen inklusiv ALDI kan vi ikke betale med hverken VISA eller Masterkort - gad nok vide om det også er sådan andre steder hernede i Europa?
Den 5 juli var det vores 43 års bryllupsdag, den blev fejret med rundstykker til morgenmad i Holland og græsk salat til frokost i Belgien og til aften i Luxemborg fik vi forloren skildpadde på dåse fra Danmark, sammen med en flaske god hvidvin vi havde fået af vores børn, lidt efter aftensmaden satte det ind med et gevaldigt sydlandsk tordenvejret med kaskader af vand, det er meget længe siden vi har oplevet et så voldsomt regnvejr, men teltet stod sin prøve, det er vandtæt - vi krøb indenfor og hyggede os med lidt belgisk chokolade og resten af hvidvinen - vi var helt enige om at bedre måde på at fejre en 43 års bryllupsdag findes simpelthen ikke.
Fredag den 6 juli stod vi op til solskinsvejr, vi lavede kaffe på Trangiaen og kogte et par æg, morgenbrød kunne hentes i kiosken på pladsen - i dag vil vi tage bussen ind til hovedstaden Luxemborg og så lige se hvad den har at byde på. Vi havde en god tur til byen, hvor vi opholdt os til en gang sidt på dagen, vejret var fantastisk, vi gik ind på en lille fortovscafe og fik en god frokost, da vi kom tilbage til campingpladsen grillede vi og hyggede os med et glas vin, næste morgen pakkede vi sammen og var klar til at køre fra Luxemborg ved 8-tiden om morgenen.
Vi ankom til Ribeauville i Frankrig lidt før middag og fik hurtigt slået teltet op inden vi fik handlet ind til de næste par dage, på pladsen lå mange bekendte og vi spiste aftensmad hos vores venner Bent og Birgitte, næste dag stod vi op ved 6-tiden efter morgenbadet og morgenmaden gik vi en rask tur på 8 km. - til frokost gik vi op i byen hvor vi mødtes med Bent og Birgitte her fik vi sammen en lækker frokost på en lille cafe, vi hygger os faktisk gevaldigt meget og nyder vores teltferie i fulde drag - vi er blevet bekræftiget i vores teori om at det gælder ikke om at have det nyeste, største, dyreste eller mest fancy udstyr for at få en god ferie, vi har haft rigtig mange gode ferier med campingvognen, ingen tvivl om dette, men den pludselige ide om at holde ferie på denne primitive facon som vi har valgt det i år, vil helt sikkert være en af de ferier vi vil tænke tilbage på og tale meget om i de kommende år - vi har faktisk allerede talt om at gøre det igen? Vi bliver nok her på pladsen i 3 - 4 døgn inden vi kører videre, måske finder vi en campingplads i Schweitz, måske Italien.
Vi har nu haft 2 nætter i Ribeauville, vores plads er valgt efter at have skygge, så vi ligger under 2 store tulipantræer, de afgiver en stor mængde sukkerstoffer så derfor er både vores bil og telt fedtet meget ind i dette, vi håber på at en gang regnvejr vil tage det værste, men det er ikke det der ser ud til i de kommende dage - hvis problemerne bliver ved med at ligge i dette lag klager vi ikke. I dag vil vi køre ud til et lille mosteri som vi kender fra de forrige år, her vil vi købe 5-10 liter friskpresset æblemost, det findes efter vores mening ikke bedre, når vi kommer tilbage holder vi vaskedag og får vasket alt det vi har brugt indtil nu, så vi er klar til det videre forløb.
I dag den 10 juli kørte vi til Schweitz, vi havde plottet en campingplads ind på GPS’en, da vi kom frem var det ikke lige det vi havde forestillet os og de ville heller ikke tage i mod euro eller betalingskort så vi kørte videre, efter 3 andre campingpladser fandt vi endelig en god plads ved en sø oppe i bjergene, her kunne vi overnatte for 26 euro og der var meget fine bade og toiletforhold med i prisen, vi satte teltet op og gik os en tur, om aftenen grillede vi og hyggede os med vores medbragte bøger - vi ligger på en slags Quick-stop plads uden skygge og med ringe udsigt fra vores plads så vi pakker nok sammen igen i morgen og kører måske til Italien - der var en del støj om natten fra den nærliggende hovedvej og fra jernbanen.
Schweitz er et fantastisk smukt land, vi kom vidt omkring og har kørt mellem 4 og 500 km. rundt i bjergene, gennem mere end 20 imponerende tunneller hvoraf Gotthard-tunnellen var den længste med sine omkring 17 km.
Så kom vi til Italien, vi fandt en dejlig campingplads der hedder Covelo camping den ligger helt ned til Iseosøen, som ikke ligger langt fra Gardasøen, det er et utroligt smukt sted, vi bor helt nede ved vandet og har den smukkeste udsigt, så vi blevet fastliggere her i de næste 3 dage. Byen Isoeo ligger 1 km. fra pladsen og er en rigtig hyggelig by med en lille havn og en masse restauranter, sidst på dagen gik vi derind og spiste Pizza på et lækkert sted ved havnen. Personalet på pladsen er meget venlige og servicemindede, toilet og badeforhold er gode og altid rene, der findes både butik og restaurant på pladsen. Pladserne er som mange andre steder i Italien, meget små, så bilen må stå udenfor på en afspærret og overvåget parkeringsplads.
Vi er blevet ret skrappe til at slå lejr, det tager gerne en halv times tid inden teltet står og bilen er tømt, vi sover fantastisk godt på luftmadrasserne, meget bedre end forventet, det har nok noget at gøre med at de er 46 cm. høje og er gode til at holde luft. Birthe er absolut den mest praktiske af os 2, hun har styr på alt, lige fra hvor mine underbukser befinder sig til at sørge for at få vasket tøj, holde orden på dit og dat og hun gør det på en meget afslappet facon, jeg kan måske nok være lidt svær at danse med ind i mellem, da jeg godt kan være lidt af et rodehoved, men vi kender hinandens svagheder og hinandens styrker og til sammen er vi bare et fantastisk godt makkerpar.
Vejret er stadig fantastisk godt, med pil opad - vi har kun haft regn en enkelt aften siden vi kørte hjemmefra plus at der kom en byge i nat, i aftes sad vi på campingpladsens restaurant og fik en drink inden sengetid - til aftensmad grillede vi nogle krydrede kyllingefileter og fik salat til. I dag vil vi tage på markedet i Iseo og ellers bare drive lidt rundt på må og få - i morgen forsætter vores rundrejse, men det vides endnu ikke hvor turen går hen?
I dag gik vi ind til Iseo hvor der var marked, det var et enormt stort marked med en kolossal masse mennesker, det var lige før at vi sammenlignede det med de Indiske markeder som vi besøger om vinteren, Birthe fik lov til at føle på de mange flotte tekstiler og ellers kikke sig godt omkring, medens jeg slog røven i sædet på en bænk med en flaske kold vand, temperaturen var mere end 30 grader - det var ikke farligt at lade Birthe gå rundt alene, da hun jo lige som mig er klar over at vi ikke har plads til større indkøb, bagagekapaciteten i bilen er “heldigvis”brugt op, i aften vil vi spise på campingpladsens restaurant, mens vi nyder den sidste solnedgang i Italien i denne omgang, vi pakker sammen og kører omkring kl. 9.00 i morgen - destination ukendt?
Det har været utroligt afslappende ikke at have en plan for vores ferie, da vi kørte hjemmefra havde vi faktisk kun en ide om at sætte kursen mod Holland, og måske også besøge vennerne Frankrig, men at vi skulle nå op på at holde ferie i 11 forskellige lande var på ingen måde planlagt - måske vil nogle mene at vi har haft for meget fart på, men tempoet har passet os fint og vi er helt enige om at denne form for ferie har været utroligt spændende, vi har godt nok kørt mange kilometer, men vi har også været mange steder hvor vi ikke var kommet hvis vi havde haft campingvognen på krogen - vi har måske nok været meget heldige med vejret nu vi bor i telt, der har været en okay temperatur at sove i hver eneste nat - skal der nævnes en mangel i forhold til campingvognen vil det for mit vedkommende helt klart være toilettet, men er man indstillet hjemmefra på at man skal have en natlig tur til toiletbygningen, så er det faktisk ikke så slemt endda. Sprogmæssigt er vi ikke nogle ørne, men vi har på intet tidspunkt stået i en situation vi ikke kunne takle - det er jo langt fra alle steder de forstår mit engelsk, men så kommer Birthe på banen med hendes tysk - og med et smil er vi altid kommet langt.
Lørdag kl. 9.30 satte vi GPS’en til at finde camping Valkanela I Kroatien, den beregnede at vi vile være der kl. 14.00 - men det viste sig at være meget forkert - køreturen gennem Italien til Trieste forløb gnidningsløst, men så kom vi i nogle uhyggeligt lange køer, først for at komme ind i Slovenien, dernæst for at komme ud af Slovenien og ind i Kroatien, så kl. 14.00 blev til kl. 18.00 inden vi holdt ved check-in på campingpladsen - vi fandt hurtigt en god stor plads nær vandet og fik rejst teltet, denne gang på omkring 15 minutter - vi lavede selv aftensmaden inden vi gik en tur rundt på den enormt store plads - her er 15 luksus sanitetsbygninger, altid rengjorte, altid med sæbe og toieletpapir - her er supermarked, bager, slagter, fiskehandler, tøjbutikker, kæmpe swimmingpool, enorm stor storskærm ( til at se VM i fodbold på) osv. Samt den skønneste bugt at bade i - næste morgen stod vi som sædvanlig tidligt op og efter bad og morgenmad gik vi en tur på pladsen, vi lavede selv frokost - vi gik på stranden hvor jeg svømmede en ordentlig tur - strandene hernede har meget stenet bund og alle på nær mig brugte badesandaler - da jeg skulle på land igen rev jeg da også hul i min storetå, så fra nu af har jeg også badesandaler på. I dag har vi sat læsejl og skyggesejl op ved teltet, vi har omkring 40 grader.
Alting har en bagside, det har camping i Italien og Kroatien også - det er dyrt, i Italien betalte vi godt 40 Euro pr. døgn, i Kroatien betaler vi 50 Euro pr. døgn, så set i forhold til Frankrig, hvor vi betalte 18,20 Euro pr. døgn må det vist siges at være dyrt, men så sparer vi på alt andet, vi spiser de fleste måltider hjemme ved teltet og drikkevarerne køber vi i de lokale supermarkeder, så på den måde holdes ferieudgifterne på et fornuftigt niveau, man er jo folkepensionist.
Kroatien er land nr. 10 vi besøger på denne tur.
I dag var vi en tur inde i den nærliggende by Vrsar, vi gik rundt på havnen og så på de mange flotte både, Birthe fandt lidt tøj hun ikke kunne leve uden, men hun har heldigvis lært meget på de indiske markeder og er blevet meget god til at prutte (altså om prisen!) - så 500 kroner blev til 300 kr. - tommel op Birthe.
I aften og i nat melder de voldsom regn så vi tager de forholdsregler vi nu kan og er spændte på hvordan det udvikler sig - indtil videre har vi haft sommer og sol med ekstremt høje grader, i går passerede nålen de 40 grader, i dag er det mere til at holde ud, vi har lige nu kl. 13.00 omkring de 36 grader og inde i teltet har vi målt 49 grader, fordelen ved teltet er at om aftenen falder temperaturen til detilsvarende udendørstemperaturer og det gør at vi har en meget behagelig temperatur at sove i, omkring de 18 grader.
Vi er nu i gang med tredie uge på vores rundrejse, vi har været ret gode til at pakke bilen hjemmefra, det eneste vi endnu ikke har haft brug for er vores regntøj.
Regnen kom omkring kl. 20.00 vi sad på en af campingpladsens restauranter og nød en pizza under et halvtag, vi havde forberedte os på det værste, men regnvejret ophørte allerede igen omkring kl. 22.00 samme aften, og vi har igen det dejligste vejr. I dag gik vi ned til informationen, som forresten har vores pas liggende siden vi kom, det er et krav her! Synes om det, eller lad være? Vi bad om en regning da vi forlader pladsen i morgen efter morgenmaden, regningen for de 4 overnatninger vi har haft her lød på 1548 kr. - altså mere end 50 euro pr. døgn - det må nok siges at være dyrt i forhold til de andre pladser vi har været på, men for os har det bestemt været alle pengene værd. I morgen kører vi gennem Slovenien og til Østrig hvor vi højst sandsynligt tager en overnatning på en tilfældig campingplads.
Vi fandt en plads nær Salzburg i Østrig sidst på eftermiddagen, vi havde faktisk været på samme plads for ca. 12 år siden, dengang havde vi bryllupsdag da vi var her og vi spiste schnitzler fra campingpladsens restaurant, dette gjorde vi igen og de var enormt gode - det var en utrolig flot køretur gennem Slovenien og Østrig og vi har stadig godt vejr, i morgen står vi som sædvanligt tidligt op, vi har besluttet os for at pakke sammen og køre videre opad i Tyskland, hvor vi vil finde en campingplads sidst på eftermiddagen, lige nu sidder vi med hver sin bog udenfor teltet, og når vi slår blikket op ser vi de flotte bjerge som kendetegner landet vi bor i lige nu.
Torsdag 19 juli kørte vi fra Østrig ved 8-tiden om morgenen med kursen hjemad, dog med en mellemlanding på Hann. Munden Camping som vi før har besøgt, der var 650 km. der til og vi ankom om eftermiddagen, vi kunne kun få en plads i solen uden skygge, men det kunne vi jo også selv lave med vores skyggesejl, så det gjorde vi - efter teltet var sat op gik vi ud for at handle ind til aftensmaden, vi købte lidt til grillen og lidt til halsen - det er en god plads med en rigtig god beliggenhed, og tro det eller lad være den ligger på en lille bitte ø, inde midt i Tyskland, 3 floder mødes her og der er en smal drejebro over til campingpladsen, byen som er meget charmerende ligger 2,5 minutters gang fra pladsen - vi taler seriøst om at blive her i 2 nætter.
Vi bliver en nat mere her på pladsen, vi stod meget tidligt op i morges kl. 5.30 temperaturen var da helt nede på 12 grader, vi måtte hente vores trøjer i bilen og gik en tur ind i byen for at lede efter en bager? - vi kunne først komme i bad efter kl. 7.00 og det kostede 50 cent for 2 minutter, de andre steder vi har været var bad og strøm samt Wifi med i prisen, men det er det ikke her. Vi fandt en bager og gik hjem på pladsen og lavede kaffe og fik rundstykker, herefter gik i en tur på omkring 7 km. inden vi igen kom hjem og kunne gå i bad.
Den sidste køretur hjem var godt og vel 600 km. måske var det et forkert valg af os at køre en lørdag, vi sad i hvert fald alt for lang tid i meget lange bilkøer, vi kørte fra pladsen kl. 8.00 og var først hjemme kl. 17.00; men vi skulle jo heller ikke være hjemme til et bestemt tidspunkt, og ikke mindst af alt - vi er hjemme uden en skramme på bil og udstyr, jeg fik en bette rift på den ene tå i Kroatien, og den er groet helt sammen igen
Vi er meget enige om at denne ferieform vi nu har prøvet af har været en mega succes, det har været betydeligt mere afslappende kørsel, vi er kommet meget hurtigere frem - vi har kørt ca. 4500 km. på 20 dage, besøgt 11 forskellige lande, boet på 9 forskellige campingpladser
1 overnatning i Tyskland
2 overnatninger i Holland
Kørt gennem Belgien
2 overnatninger i Luxemborg
3 overnatninger i Frankrig
1 overnatning i Schweitz
3 overnatninger i Italien
4 overnatninger i Kroatien
Kørt gennem Slovenien
1 overnatning i Østrig
2 overnatninger i Tyskland
Hjem til Danmark

Efter hjemkomsten efter en vellykket ferie blev vi enige om at denne ferieform passer os særdeles godt, så de fremtidige ture sydpå vil nok for det meste foregå med telt, så vi har lige investeret i et nyt Outwell Clarkston 6 A, et lufttelt på mere end 30 m2

Vi ser ingen grund til ikke at gøre igen👍🚘⛺️

Birthe og Knud Riis
Efterlønneren og folkepensionisten


Det nye telt vi købte 25 juli 2018 er et Outwell Clarkston 6A lufttelt, på mere end 30 m2

Det nye telt vi købte 25 juli 2018 er et Outwell Clarkston 6A lufttelt, på mere end 30 m2

Kommentarer

Kirsten Christensen

17.07.2018 17:47

I får da godt nok oplevet noget, sjovt at følge jeres tur, vi er tilbage i Vadum, her er også 30 gr. men ikke så dejligt som Ribeauville'

God tur fremover, Kirsten og Per

Gurli

12.07.2018 07:21

God skrevet og god læsestof. Forsat god ferie til jer. 👍🇩🇰😎🍷

Seneste kommentarer

19.06 | 19:02

Utraditionel og livsbekræftende hjemmeside, flot lavet👍

08.06 | 06:03

Jeg blev glad over at læse om dit liv og dine oplevelser, dit gode humor skinner jo så tydeligt igennem, tak for det😊

11.02 | 06:28

Hej Storm, næste gang du kommer til Esbjerg er du velkommen til en kop kaffe, og jeg vil forære dig en ny bog - jeg har nogle få stykker tilbage.
Mvh. Knud

10.02 | 21:40

Hej jeg hedder Storm.
Jeg mødte din far på Samsø 1978, hvor han holder foredrag om alkoholisme og om sig selv, siden den dag har jeg aldrig glem ham, men jeg har mistet bogen, jeg er Alkolog i dag

Del siden