Kum Rk

Kum fra Kathmandu

Et års tid før vores rejse til Nepal meldte jeg mig til nogle forskellige facebook-grupper der omhandlede Nepal, i den forbindelse modtog jeg en venneanmodning fra en pige I Kathmandu i Nepal - vi skrev en del sammen hvor jeg spurgte om mange ting om landet vi skulle rejse til - på et tidspunkt spurgte hun mig om jeg nogensinde havde været i Nepal, hvilket jeg kun kunne sige nej til, men jeg fortalte at jeg skulle besøge landet i september 2018 - hun svarede hurtigt tilbage at jeg jo så kunne bo hos hende? - for at der ikke skulle forekomme nogle misforståelser skyndte jeg mig at fortælle at jeg jo rejste med min kone - Kum svarede hurtigt tilbage at vi kunne bo hos hende og hendes familie begge to, jeg takkede pænt nej til tilbuddet da vi skulle bo hos vores ven Narayan og hans familie i Bhaktapur.

Hun har fortalt meget om sit liv og hendes opvækst, hun har en datter, er fraskilt, hun bor sammen med sine søskende, forældre og bedsteforældre i en mindre bolig midt inde i millionbyen Kathmandu.

Da vi kom til Nepal skulle vi bo 2 dage i bydelen Thamel som ligger i Kathmandu. Jeg kontaktede Kum og inviterede hende på frokost, hun tog mod invitationen og hun kom med sin søster, vi hyggede os sammen over en god frokost hvor hun smagte spaghetti for første gang - hun fortalte også at hun arbejdede på et kontor 6 dage i ugen for det der svarer til 500 kr. i måneden og at hendes største ønske er at komme til Europa for at arbejde, men det er meget dyrt og vanskeligt at få visum for enlige kvinder i Nepal, Kum og hendes søster tog med os tilbage til hotellet hvor de med stor interesse så billeder fra vores liv på min iPad, vi havde en rigtig god dag sammen og det var med følelserne uden på tøjet da vi sagde farvel til hinanden, vi ønskede hende en god fremtid og skiltes derefter med hinanden.

Vi har stadig jævnlig kontakt med hinanden, og for nylig sendte jeg hende et link om en evt. mulighed for at få et gratis arbejdsvisum til nogle udvalgte lande i Europa - Kum har søgt og fået lovning på visum og arbejde i Tyskland - hvis og når hun kommer til Europa vil Birthe og jeg gøre en indsats for at besøge hende - vi kunne jo evt. campere i nærheden af hvor hun nu skulle bo.

Sidste Nyt: i dag 12 oktober 2019 modtog jeg en meget nedslående besked fra Kum - hendes visumansøgning, som næsten har taget et helt år, er i dag blevet nægtet hende - det er nok meget tvivlsomt at hun nogensinde får lov til at forlade Nepal - jeg ønsker hende et godt liv der hvor hun nu må opholde sig, og jeg bliver ved med at holde kontakten til hende.

juni 2021 - jeg har desværre mistet kontakten til Kum, måske fordi hun er kommet i et forhold til en mand, det sker ofte derude at manden i et forhold ikke ønsker at kæresten/konen skal figurere på de sociale medier - jeg ved det ikke, men jeg ved at jeg ønsker Kum en god fremtid, og så vil jeg sige tak til hende for de år vi har bevaret kontakten - måske dukker hun op igen, måske ikke?

Seneste kommentarer

19.06 | 19:02

Utraditionel og livsbekræftende hjemmeside, flot lavet👍

08.06 | 06:03

Jeg blev glad over at læse om dit liv og dine oplevelser, dit gode humor skinner jo så tydeligt igennem, tak for det😊

11.02 | 06:28

Hej Storm, næste gang du kommer til Esbjerg er du velkommen til en kop kaffe, og jeg vil forære dig en ny bog - jeg har nogle få stykker tilbage.
Mvh. Knud

10.02 | 21:40

Hej jeg hedder Storm.
Jeg mødte din far på Samsø 1978, hvor han holder foredrag om alkoholisme og om sig selv, siden den dag har jeg aldrig glem ham, men jeg har mistet bogen, jeg er Alkolog i dag

Del siden